tirsdag den 14. januar 2014

Quinoa-boller med chiafrø


Jeg er i fuld gang med at udforske quinoaens univers og de mange sunde retter, der kan laves med det hjertegode og proteinrige superkorn. Jeg er blevet særligt glad for at bruge quinoa i bagværk, da det fint kan erstatte en stor del mel og dermed skrue godt ned for kulhydratniveauet. I søndags stod den på vinterlunende boller:
 
Quinoa boller (cirka 20 stk):
 
5 dl. lunken vand
50 g. gær
2 spsk. koldpresset Jomfru olivenolie
1 ½ tsk. salt
1 ½ dl havregryn
3 dl. kogt quinoa
200 g. fuldkorns speltmel
Ca. 400 g. fin speltmel/grahamsmel/fuldkornshvedemel
Chia frø eller lign. til drys
Evt. hakkede mandler eller andre nødder
 
Kog 1,5 dl. quinoa med cirka 3 dl. vand i 20 minutter, og lad dem køle af. Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt, olie, kogt quinoa, mel og evt. nødder, og rør dejen godt sammen, til den har konsistens som tyk havregrød. Lad dejen hæve i 15 minutter, og form 20 boller, som placers på en bageplade med bageapir. Pensl bollerne med vand, og drys med chiafrø, solsikkekerner, havregryn eller lignende. Bag bollerne ved 200 grader i 18 minutter.
 
English recap: Lately I've been exploring the wonderful world of quinoa, and I quite like the little gluten free super grain, particularly in bread. On Sunday I baked a bunch of delicious quinoa buns which I sprinkled with chia seeds, and they turned out perfectly moist and very yummy. You'll find a similar recipe here.

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

1 kommentar: